• Administrator
  •  
    Forum tek počinje sa radom i svakodnevno ćemo ubacivati nove sadržaje, a naravno svaka pomoć u poboljšanju, popularizaciji i širenju sadržaja i tema foruma će biti nagradjena..
    Registrujte se da bi videli ceo sadrzaj foruma!!!
     

Ovo je 12 NAJFASCINANTNIJIH slika Srbije!

User avatar
Civijas Radio
Site Admin
Posts: 13
Joined: Sat Apr 07, 2018 12:48 am

Ovo je 12 NAJFASCINANTNIJIH slika Srbije!

Post by Civijas Radio » Sun Apr 08, 2018 10:33 am

Интернет платформа “Слике Србије” путем Инстаграма и Фејсбука промовише најлепше пејзаже Србије, скривена бајковита места наше земље и пределе изузетне лепоте за које нисте ни слутили да се налазе у нашој земљи. “Слике Србије” прати више десетина хиљада људи на друштвеним мрежама, а свака фотографија прикупи најмање хиљаду лајкова.
Na portalu www.slikesrbije.rs su objavljene najlepše fotografije Srbije koje su prikupljene na konkursu Slike Srbije. Prema propozicijama konkursa stručni žiri je birao 12 fotografija koje će se naći na kalendaru za 2018.godinu, dok je 100 najlepših fotografija birala publika. Takođe je birana i najlepša fotografija Srbije gde su se sabirali glasovi stručnog žirija i publike. Prvo mesto je osvojila Mina Jevremović za pejzaž Leposavića, a među dvanest fotografija koje će se naći na kalendaru za 2018.godinu su i dva pejzaža Zlatibora, koje su uslikali Dejan Zakić i Atila Sabo.

Fotografija “Nebo i Mlečni put nad Zlatiborom i Ribničkim jezerom” Dejana Zakića je po mišljenju žirija osvojila šesto mesto. Fotografija je nastala u aprilu 2017.godine u dva časa posle ponoći. Autor je koristio fotoaparat Nikon 3300. Ova fotografija je osvojila i deveto mesto po broju glasova publike. Atila Sabo je fotografijom “Jedno zlatno jutro na obroncima Čigote…” osvojio sedmo mesto. On je koristio fotoaparat Canon 700D.

Kada su u pitanju glasovi publike, sedam fotografija se našlo među sto najlepših. Pored već pomenute fotografije Dejana Zakića, tu su se našle i fotografije Atile Saba, Nebojše Petrovića, Ivana Rajcica, Jasmine Pavlović i Miloša Bulatovića.
Fotografije Zlatibora koje su se našle među sto najboljih. Autori Zekić, Perović, Sabo, Rajcic, Pavlović i Bulatović

Posle Zekića najviše glasova publike je dobila fotografija Nebojše Perovića (24 mesto) koji je aparatom Nikon 7100 uslikao zimski pejzaž sa dva bora. Uz sliku ide i tekst “Dok gazim taj svetlucavi prekrivač, tražeći kadar koji će baš tebi oduzeti dah i poput hladnog vazduha slediti sve u tebi…”

Fotografija Atile Saba je po mišljenju publike bila 28, a zatim sledi fotografija “Zalazak sunca na pašnjacima Zlatibora i konji...” Ivana Rajcica (55 mesto), “Zlatiborska brda” Jasmine Pavlović (63 mesto) i “Zalazak Sunca na putu ka Sirogojnu…” Miloša Bulatovića (89 mesto).

Konkurs je imao za cilj da se što više ljudi provede kroz jedinstvene predele Srbije a najbolji radovi su nagrađeni. Sto najbolje plasiranih fotografija Srbije po glasovima publike biće postavljene u prostorijama beogradskog “Dorćol Platz-a” na velikoj izložbi.


АКО ХОЋЕШ ДА МИ БУДЕШ ПРИЈАТЕЉ, ПРВО МОРАШ АМЕРИЦИ, НАТО И ЕУ ДА БУДЕШ НЕПРИЈАТЕЉ. ЖИВЕЛА РУСИЈА