• Administrator
  •  
    Forum tek počinje sa radom i svakodnevno ćemo ubacivati nove sadržaje, a naravno svaka pomoć u poboljšanju, popularizaciji i širenju sadržaja i tema foruma će biti nagradjena..
    Registrujte se da bi videli ceo sadrzaj foruma!!!
     

utisci sa susreta dobrih poznavalaca opreme

Slažete li se sa utiscima

Da
0
No votes
Tu i tamo
1
100%
Pitajte mene
0
No votes
Potreban opširniji opis
0
No votes
 
Total votes: 1

User avatar
Civijas Radio
Site Admin
Posts: 13
Joined: Sat Apr 07, 2018 12:48 am

utisci sa susreta dobrih poznavalaca opreme

Post by Civijas Radio » Sat Apr 07, 2018 5:33 pm

FBT (obe kutije i aktivna i pasivna) svira lepo na nekoj snazi do 300-400w i posle toga visoki tonovi pocinju da distorziraju i da prste na sve strane. Pricam o gornjem delu visokih tonova. Ima malo vise basa nego ostale kutije ali je to na ustrb maksimalnog SPL-a sto se i pokazalo na testu.

RCF 412 svira lepo ali takodje pocinje da izoblicava na visokim tonovima pri vecoj snazi. Ovo me je iznenadilo jer je kutija aktivna i trebalo bi to da vec bude procesorski reseno unutar kutije.

JBL MRX svira malo "mutavo" u sredini ali je na velikoj snazi zadrzao istu zvucnu sliku kao i na maloj snazi. Iskreno bio sam iznenadjen koju je snagu izdrzao ali sumnjam da bi na toj snazi preziveo celu svirku. Na maloj snazi mu fali malo sredine, ali na vecoj snazi se to verovatno malo nadoknadi nekom malom distorzijom i popuni se ta rupa.

D&B Max 12, odlican monitor. Radi upravo onako kao treba da radi jedan monitor i nismo uopste trebali da ga probavamo u funkciji za koju nije namenjen jer smo time pokvarili utisak. Ja sam konkretno bas obratio paznju na njegov rad u monitor modu i tu pokazuje svoje pravo lice.

Dynacord VL152. Prilicno veca kutija od svih ostalih i ocekivao sam vise basa iz nje. Sve druge kutije manjeg gabarita su imale vise basa. Kutija je zadrzala svoju zvucni sliku na vecoj snazi ( za razliku od FBT i RCF). Mana joj je mala snaga (za svoj gabarit) i meni licno fali nesto u srednjim tonovima sto ne bi smelo da fali kod kutije koja kosta kolko kosta VL152. Kosta manje vise duplo od ostalih kutija koje spominjem ali duplo bolje neradi.
Trudio sam se da budem objektivan kad je ova kutija u pitanju jer dobar deo vas zna kakvo je moje misljenje o Dynacordu generalno.

RCF TT+ (nisam upamtio broj). Veoma lepo svira, dpadljivi visoki tonovi, hteo bih da je cujem u nekom broju od bar 6 komada kako bih doneo zakljucak njene upotrebljivosti, jer kao jedna nema neki veliki spl.

Pojacala

Lab gruppen FP10000Q
Zvucno odlican i na basevima i na satelitima (doduse nismo ga probali na satelitima ali ovo iz licnog iskustva). Nema tu sta da dodam, mercedes je mercedes i traziti dlaku u jajetu kako bi se nasla mana nesluzi nicemu.

Lab Gruppen Fp6400
Zvucno odlican i na basu i na satelitima, ima malo vise snage nego FP10000Q po kanalu i verujem da je ako se postavlja pitanje dali jedan FP10000Q ili dva Fp6400 odgovor veoma jasan. FP6400 je bolje resenje.

MC2 E45
Na basu odlican, na satelitima malo mutav i fali mu malo ostrine.

CrestPro 9200
Iskreno najgore pojacalo na testu u ovoj visokoj klasi pojacala. Definitivno nema deklarisanu snagu. Zvucno sasvim dobar na basu, na visokim tonovima malo prstav. Ima naglasene visoke tonove od nekoh 8-9Khz pa nagore.

EV TG7
O ovom pojacalu iskreno imam mali konflikt u svojoj glavi i krivo mi je sto ga nismo probali na satelitima nego samo na basu. nadam se da ce sledeci put kad se budemo skupili da ga Ivan opet donese ( ali ovog puta javno a ne preko nekog koji je navodno doneo pojacalo).
U prvom trenutku mi se ucinilo da je ubio baseve na mesto i da je imao na basevima najvise snage od svih.
Medjutim u tom trenutku je pojacalo bilo u maksimalnom klipu u uspeo je da za trenutak zasmrdi namotaje na basevima sto su svi osetili.
Ovo me navodi na zakljucak da ovo pojacalo daje maksimum basa tek kad zaklipuje pri cemu ce verovatno da zapali zvucnik.
Sto znaci da mu clip limiter nije bas najbolje uradjen. Realno bilo je tamo pojacala sa vecom snagom nego TG7, koja su odlicno kontrolisala kretanje membrane zvucnika dok je EV TG7 dozvolio da se membrana nekontrolirano krece. Zato smo i svi realno skocili u prvom trenutku kao jebote al ovo ubija. Ubija, ali verovatno ubija i drajver usput. Mene bi licno bilo strah terati ovo pojacalo na maksimum.

PKN
Izuzetno linearna i cista zvucna slika. Upravo zbog toga zvuci malo tanje na basevima nego ostala pojacala, pogotovu pri samom maksimumu gde limiter nemozes ni da cujes da radi. Treba uzeti u obzir da smo koristili 21 inch koji je sam po sebi malo spor. Da smo imali 18tice tu bi vec razlika bila minimalna. Limiteri i zastita samog uredjaja na daleko visljem nivou nego sve sto je bilo na testu. ja iskreno nevidim kako bi neko uopste uspeo da pregori ta pojacala.
Moj zakljucak, odnos cena/snaga/kvalitet zvuka/pouzdanost daleko iznad svih.

Dynacord L2400
Ovo me je pojacalo prijatno iznenadilo svojim zvukom. Snaga daleko manja nego ostali ali realno veoma lepa zvucna slika na basevima. Nismo ga probali na satelitima a trbali smo.
Evo na kraju sam ipak reko nesto lepo i o Dynacordu Wink.

E sad, realno na kraju tu nema nit jedan proizvod koji je bio los. Nema tu ni gubitnika ni pobednika, nit je to bio cilj skupa.
Nadam se da je svako ko je dosao uspeo da cuje ono zbog cega je dosao i da je izvuko zakljucke koji su mu trebali.
Sledeci put se nadam malo vecem prostoru jer je moje misljenje da prostor takav kakav jeste nije uspeo da dolovi pravu zvucni sliku niti jedne kutije.

Cuo sam i FBT i Dynacord a i moje BA kutije u boljem izdanju nego na testu.

Neznam zasto nismo probali kutije sa klavijaturama i uz Powermate koji su bili tamo. Nadam se da cemo to ispraviti sledeci put jer realno Powermate je neki standard kod muzicara (kolko god da ga ja nevolim) i trebalo je cuti sve kutije redom na Powermate.
Ovo moramo da ispravimo sledeci put.

Eto to je to od mene, nadam se da nisam nesto zaboravio. Ako jesam dopunicu.

Da se zahvalim Sinisi i Buriju koji su nam doneli referentli mikser sa koga smo imali veoma lep i cist signal.

Izvor http://forum.chameleon.rs/forum_p ... nje-opreme


АКО ХОЋЕШ ДА МИ БУДЕШ ПРИЈАТЕЉ, ПРВО МОРАШ АМЕРИЦИ, НАТО И ЕУ ДА БУДЕШ НЕПРИЈАТЕЉ. ЖИВЕЛА РУСИЈА